Oviam heeft in 2019 ObviKas ontworpen. Een nieuwe onlineservice voor de zorgsector om snel en simpel uw kastransacties op verschillende locaties te beheren. ObviKas is gebruiksvriendelijk, betaalbaar en compatible met de meeste gebruikte financiële pakketten in de zorgsector. Het enige dat u nodig hebt is een browser en een werkende internetverbinding.

Zorgorganisaties met meerdere locaties hebben vaak ook meerdere decentrale fysieke kassen. En op elke locatie wordt een aparte administratie van deze kas bijgehouden. Dat levert nogal eens complexe situaties op. Want niet iedere medewerker is even geschoold in het bijhouden van de kasadministratie. En een vaste procedure voor het beheren van deze kassen is er bij de meeste organisaties ook niet. Hierdoor groeit het risico op fouten en fraude. Accounts in de zorgsector benoemen het grip krijgen op de kasprocedure dan ook regelmatig als aandachtspunt in hun rapportages.

Gebruik en implementatie
ObviKas is volledig webbased. Het enige dat u nodig hebt is een werkende internetverbinding en browser. Er is geen aparte software op uw systeem nodig. En omdat ObviKas webbased is zijn de aanschafkosten laag, is het altijd bereikbaar en centraal te beheren. ObviKas wordt in uw organisatie zo ingericht dat het direct aansluit op uw centrale financiële administratie. ObviKas werkt met de meest voorkomende bestandsformaten voor het importeren en exporteren van financiële gegevens.

Het gebruik van ObviKas is eenvoudig en na een korte instructie aan uw medewerker(s) direct te gebruiken. Op de verschillende locaties voeren uw medewerkers de transacties van ‘hun’ kas in via de webinterface. Na een vastgestelde periode, of aan het einde van de maand, worden de verschillende decentrale kassen door de centrale administratie afgesloten en gecontroleerd. Waarna de transacties geïmporteerd worden in uw eigen financiële pakket.

Naast het eenvoudig vastleggen en beheren van uw decentrale kassen heeft het gebruik van ObviKas nog veel meer voordelen voor u als controller/zorgfinancial:

  • Signalering van tijdige afsluiting
  • Signalering voor het afstorten van kasgeld boven het (ingestelde) maximale kassalde
  • 4-ogen principe bij de maandelijke kasafsluiting
  • Automatische verwerking van kasverschillen na de kastelling
  • U beheert zelf wie er toegang heeft tot welke kas

ObviKas is uiteraard goed beveiligd en voldoet aan de vereiste veiligheidsstandaarden op dit gebied. Ook voldoet ObviKas aan de relevante vereisten uit de AVG.

Screenshots en impressies gebruik ObviKas

Overzicht kastransacties met signaleringen

Eenvoudige export mogelijkheid tbv boeken financiële administratie

Eenvoudige en overzichtelijke invoer

Handige ondersteuning kastelling

Statusoverzicht kassen met signaleringen

Interesse?
Heeft u interesse gekregen in ObviKas? En bent u benieuwd of het mogelijk een oplossing is voor uw zorgorganisatie? Neem gerust contact met ons op. We geven u graag een geheel vrijblijvende demonstratie van de mogelijkheden. Neem contact op.